skrattkavalkad

Efter en omtumlande helg i de värmländska skogarna med många skratt och trevliga stunder, har livet äntligen fått lite mer mening än tidigare.
Tyvärr är den meningen kvar i stockholm medans jag måste tillbaka till oslo. Men skam den som ger sig. Det här kommer gå fint : )
Jag fick en släng av julkänsla i morse, när jag tittade ut genom fönstret och till min förvåning ser jag att det stört-snöar. Tyvär var bara snön fin i luften, inte lika kul att plaska bort i den till jobbet.
Men skam den som ger sig.
Sitter nu vid en dator med MYCKET begränsad åtkomst. Därför kommer det vara färre tillfällen vid den, tyvärr. Men det ska jag nog finna en lösning på. Skam den som ger sig.

Nu till ett önskat bloggämne: Tvärtom-saker i norge.

-
Vissa nyckelhål är uppochner (what´s up with that?)
- Order Trekk betyder "dra"...knäppskallar....
- Man stoppar in bankkortet uppochner i bankomaterna, ???
- Jag får min lön den 13:e varje månad, vad hände med "och den 25:e smäller det"?
- bärsa betyder bajsa
- rolig betyder lugn

That´s all folks´

härrå

Och så var man hemma

Hemma i kil, the capital of värmland...i min mening.
4 dagars fristad och chill. Får finbesök från stockholm också : )
Finns inte så mycket att säga just nu. Bara trevlig helg allihopa!

härrå

I can´t wait

Jag bor i oslo. Det känns overkligt när man ser det svart på vitt. Men så är det och det kommer inte ändras än på några månader. Idag såg jag på bilder från ett soligt höst-stockholm. Det fick mig att känna hemlängtan. Det var det slutgiltiga beviset. Förr eller senare så blir det tillbaka dit. Stockholm i mitt hjärta. Idag var det en underbar dag i oslo, vädermässigt. Men just nu skulle jag nog föredra ett regnigt stockholm. På torsdag sitter jag på en buss och glider hem mot grantopparna i värmland, hem till DIG, hem till en helg av peace of mind...Fritt fri från alkisar, tjuvar och narkomaner.

Det här kommer bli den längsta veckan någonsin. Jag känner det på mig, har nog kollat datumet på mobilen 4-5 gånger bara idag.
Nu ska jag göra mig lite pannkakor och tröst-äta lite. Vi ses på fredag.

härrå


Lost in translation

Om man har bott i gräns-landet hela sitt liv så förstår man norska hyfsat bra, om man bara lär sig vad de 10 vanligaste orden betyder och förutsatt att den man pratar med inte sluddrar och pratar ganska tydligt iaf. Men det blir jobbigt med folk SOM sluddrar och inte fattar att de ska prata tydligt efter 3:e gången man säger "va?"

2 veckor i norges huvudstad och jag har insett hur bra jag har det. 10 minuters gångväg till absolut centrum, den billigaste mataffären 20 meter från dörren och busshållplatsen 100 meter bort.
Då är väl 9000/ mån (delat på 2) inkl. el och kabel-tv ett ganska bra pris.
Det enda som saknas är ett par nyckelpersoner.
Annars är det ganska ut-härdligt. Har fått hit en cykel nu me, så nu får jag lite motion på vägen till jobbet.

Det har ny blitt vardag här i västerland, upp tidigt, jobba, hem, äta, sova. Möjligtvis en öl med fjanton och storo folket eller en film med min room-mate. Det är att man har ngt att se fram emot som motiverar en genom tristessen med sovande narkomaner och snattande alkisar.

nu ska jag sova, upp med tuppen imorrn. püss allihååpa

Härrå


jadaaaaa....

Anlände i Oslo i söndags. Var på kurs i måndags, jobbade i tisdags, jobbade igår inatt, jobbade extra idag, har jobbat inatt.
Skrev under på ett lägenhetskontrakt förut, en fiin fiin 1:a bakom slottet.

http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=14985981&sid=xz5cbaJBx5x679984&pos=null&tot=null

Trots all separationsångest, så börjar det ordna upp sig på karriärs-fronten nu iaf. Så det är iaf nått som känns bra :)
Kom nyss hem från nattjobbet på teatern jag har stängningsrunda på, rätt soft.
Har en saftig sovmorgon imorrn, så nu blir det nog en film innan jag ska sofva.
puss och kram från en norsk vektere.

Härrå

RSS 2.0